logo gloed

maandag 26 oktober 2020
Letters

Welkom op de website van de Utrechtse Oratorium Vereniging

"Als deze oorlog ooit nog eindigt" is verplaatst naar 2021
De reeks uitvoeringen van de Mauthausencyclus van Mikis Theodorakis en The Armed Man van Karl Jenkins die we in het kader van 75 jaar vrijheid zouden uitvoeren samen met het Klein Operakoor en het NS-0rkest kon vanwege de Corona maatregelen geen doorgang vinden. Dankzij de bereidwillige medewerking van vele betrokkenen kunnen we tot onze grote vreugde nu mededelen dat we deze reeks op 30 april en 1 en 2 mei 2021 zullen uitvoeren. De gekochte kaarten blijven geldig, zie de website van het NS-Orkest.

Bachs Weihnachts Oratorium
In afwachting op betere tijden zijn we met enthousiasme begonnen met de repetities van dit werk. Vooralsnog doen we dat op afstand met digitale hulpmiddelen. Dat heeft zo zijn beperkingen. Daarom zijn we zo blij dat we inmiddels buiten in de weide het drie-meter-zingen kunnen beoefenen. Zie daarvoor de video.

Blijven zingen of zwijgen?
Vanwege de coronacrisis moeten koren de meeste van hun activiteiten opschorten. Hoe was dat tijdens de bezetting, 75 jaar geleden? De keuzevrijheid van koren werd ingeperkt, sommige mensen mochten zelfs helemaal niet meer zingen…. Hoe kwamen koren deze periode door. Een lid van de UOV heeft dit onderzocht voor vier grote Utrechtse koren en zijn bevindingen neergelegd  in het boekje “Blijven zingen of zwijgen”. Lees verder ...

De Utrechtse Oratorium Vereniging, de UOV, is een groot gemengd koor met leden uit Utrecht en wijde omgeving. We geven twee maal per jaar, rond Pasen en tegen Kerst, een concert, meestal in één van de kerken in Utrecht.  De concerten worden uitgevoerd met professionele solisten en met begeleiding van orkesten zoals het Promenade Orkest en het Orkest van de Utrechtse Bachcantatediensten.

We zingen koorwerken uit alle stijlperioden van de klassieke muziek, vooral  uit de barok, het classicisme en de romantiek. Maar ook componisten uit de 20-ste eeuw staan op ons repertoire. Iedere twee jaar zingen we afwisselend  de Matthäus Passion en de Johannes Passion van Bach.  Een  overzicht van de door ons gegeven concerten vindt u  in de artikelen  "Ons repertoire" en "Recente concerten" onder het menu-item "Concerten". Het programma voor het komende jaar vindt u elders op deze pagina.

Het koor streeft naar een hoog niveau van uitvoering. Daartoe wordt onder leiding van onze zangpedagogen gewerkt aan stemvorming van de leden en worden periodiek individuele stemtesten uitgevoerd. Het belangrijkste bij dit alles is natuurlijk het plezier in het samen zingen en de goede onderlinge sfeer. Er wordt tijdens de repetities veel gelachen.

Belangstelling?  Kom een keer met ons meezingen tijdens een repetitie. We repeteren  op dinsdagavond van 19.45 tot 22.00 uur in de Pauluskerk, Willem de Zwijgerplantsoen 19 in Utrecht, goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer. U bent van harte welkom. Meer informatie hierover in het artikel "Lid worden". Aanmelden kan via de secretaris van het koor: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We hopen van harte u te mogen begroeten als bezoeker van  één van onze concerten of als geïnteresseerde  bij één van onze repetities. U bent van harte welkom!

 

Programma

30 april, 1 en 2 mei 2021

Spoorweg Museum, Utrecht
Mikis Theodorakis
arr: Rob Goorhuis
- Mauthausen Cyclus
Karl Jenkins

- The Armed Man

Login formulier

Toegang tot het Ledenportaal

Uw privacy

Bij elk bezoek aan onze site wordt automatisch uw (tijdelijke) ip-adres herkend en zo mogelijk de site of e-mail van herkomst. Wij bewaren en gebruiken deze gegevens niet als individuele (persoons)gegevens, maar alleen om de navigatie en bezochte pagina's van onze site te analyseren om hiermee de bekendheid, functionaliteit en inhoud van onze site (en e-mails) te kunnen verbeteren. Om onze dienstverlening te optimaliseren worden via onze site in zeer beperkte mate zogenaamde cookies op uw computer geplaatst. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat u bij een bezoek aan onze site niet herhaaldelijk dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Deze gegevens blijven op uw eigen computer en worden door ons niet voor andere doeleinden gebruikt. Overigens is hetgeen in cookies wordt opgeslagen mede afhankelijk van uw eigen browserinstellingen.

E-mailadressen

Wij bewaren en gebruiken uitsluitend e-mail adressen die rechtstreeks aan ons worden opgegeven of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt. Wij gebruiken een e-mail adres alleen waarvoor dit aan ons is opgegeven en voor zover daarvoor ook toestemming is verleend. Deze toestemming is te allen tijde weer in te trekken via onze site of door dit op een andere wijze aan ons mee te delen. Wij verstrekken nooit e-mail adressen aan derden t.b.v. commerciële doeleinden.
Als u wenst te reageren op ons privacybeleid of als u vindt dat onze site of ons handelen hiermee niet in overeenstemming is, vragen wij u contact met ons op te nemen.

Reageren

In het geval dat wij uw informatie willen gaan gebruiken voor doeleinden, die (nog) niet zijn voorzien in dit privacybeleid, zullen wij dit vooraf meedelen, zodat u uw toestemming hieraan kunt onthouden. Op verzoek verlenen wij aan u toegang tot alle informatie die wij van u vasthouden en bieden wij u de mogelijkheid om eventuele onjuiste gegevens te corrigeren. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen.
U kunt reageren door een e-mail te versturen naar het secretariaat.