vrijdag 7 augustus 2020

Ein deutsches Requiem, J. Brahms

Voor het eerst in 7 jaar waren wij weer te gast in de Janskerk in Utrecht om ons najaarsconcert 2016 uit te voeren.
Op vrijdag 28 oktober zongen wij voor een volle kerk de Londense versie van "Ein deutsches Requiem" van Johannes Brahms onder leiding van onze dirigent Roel Vogel. De solisten waren onze zangpedagogen Bauwien van der Meer (sopraan) en Evert-Jan Nagtegaal (bariton). We werden op de vleugel quatre-mains begeleid door Eric Noya, onze vaste begeleider op de repetities, en Wouter van Belle. Deze vertrouwde bezetting versterkte het toch al intieme karakter van deze kamerkoor bewerking van het Requiem.
Deze Londense versie stelt hoge eisen aan het koor omdat het goed en transparant hoorbaar is en veelal praktisch a capella moet zingen. Het koor slaagde daarin uitstekend. Ook de solisten en de begeleiding kweten zich goed van hun taak, met als resultaat een zeer geslaagde uitvoering waarvan zowel uitvoerenden als toehoorders hebben genoten. Er was een langdurige staande ovatie en na afloop kon onder het genot van een glaasje worden nagepraat.
Dit concert toont aan dat de UOV grotere a capella werken niet uit de weg hoeft te gaan.

11 december 2020
Jacobikerk,  Utrecht