logo gloed

zaterdag 16 oktober 2021
Letters

Kerstconcert 2018 Vivaldi, Telemann en Corelli

Vrijdagavond 14 december 2018 gaven wij in de stampvolle Jacobikerk in Utrecht ons kerstconcert met werken van Vivaldi, Telemann en Corelli. Solisten waren Marene Elgershuizen (sopraan), Kaspar Kröner (countertenor) en Adrian Fernandes (tenor). De korte bassolo's werden gezongen door leden van het koor. De begeleiding werd verzorgd door Het Promenade Orkest. De leiding was, zoals gewoonlijk, in handen van onze gedreven dirigent Roel Vogel.
Het concert werd, vanuit de zijbeuk van de kerk, geopend door de sopraan met het kerstlied "Ein Kindelein so löbelich". Vanuit de andere zijbeuk antwoordden koor en orkest met de Missa Brevis van Telemann die op dit kerstlied is gebaseerd. Een ingenieus changement volgde zodat snel de conventionele opstelling voor koor en orkest kon worden bereikt. Voor de pauze werden daarna Concerto grosso in G minor “Fatto per la Notte di Natale” van Corelli en “Meine Seele erhebt den Herrn”, Deutsches Magnificat van Telemann ten gehore gebracht. Na de pauze gevolgd door “Longe mala umbrae terrores”, Introduzione al Gloria en het klapstuk van de avond Gloria in D, beide van Vivaldi.
Het publiek was zeer enthousiast over het gebodene en dwong met een langdurig applaus een toegift af. Deze is te zien in "Video Kerstconcert 2018" en op onze facebookpagina. Wat geweldig om zulke prachtige werken te mogen zingen voor zo'n dankbaar publiek.  
Op naar het volgende concert!

Login formulier

Toegang tot het Ledenportaal

Uw privacy

Bij elk bezoek aan onze site wordt automatisch uw (tijdelijke) ip-adres herkend en zo mogelijk de site of e-mail van herkomst. Wij bewaren en gebruiken deze gegevens niet als individuele (persoons)gegevens, maar alleen om de navigatie en bezochte pagina's van onze site te analyseren om hiermee de bekendheid, functionaliteit en inhoud van onze site (en e-mails) te kunnen verbeteren. Om onze dienstverlening te optimaliseren worden via onze site in zeer beperkte mate zogenaamde cookies op uw computer geplaatst. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat u bij een bezoek aan onze site niet herhaaldelijk dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Deze gegevens blijven op uw eigen computer en worden door ons niet voor andere doeleinden gebruikt. Overigens is hetgeen in cookies wordt opgeslagen mede afhankelijk van uw eigen browserinstellingen.

E-mailadressen

Wij bewaren en gebruiken uitsluitend e-mail adressen die rechtstreeks aan ons worden opgegeven of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt. Wij gebruiken een e-mail adres alleen waarvoor dit aan ons is opgegeven en voor zover daarvoor ook toestemming is verleend. Deze toestemming is te allen tijde weer in te trekken via onze site of door dit op een andere wijze aan ons mee te delen. Wij verstrekken nooit e-mail adressen aan derden t.b.v. commerciële doeleinden.
Als u wenst te reageren op ons privacybeleid of als u vindt dat onze site of ons handelen hiermee niet in overeenstemming is, vragen wij u contact met ons op te nemen.

Reageren

In het geval dat wij uw informatie willen gaan gebruiken voor doeleinden, die (nog) niet zijn voorzien in dit privacybeleid, zullen wij dit vooraf meedelen, zodat u uw toestemming hieraan kunt onthouden. Op verzoek verlenen wij aan u toegang tot alle informatie die wij van u vasthouden en bieden wij u de mogelijkheid om eventuele onjuiste gegevens te corrigeren. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen.
U kunt reageren door een e-mail te versturen naar het secretariaat.