logo gloed

maandag 22 juli 2019
Letters

Stabat Mater van Antonín Dvořák door de UOV 

Na de eerdere fijne uitvoering van zijn Messe in D, vorig voorjaar, voeren we nu het Stabat Mater van Antonín Dvořák uit.

Stabat Mater zijn de eerste woorden van het beroemde middeleeuws gedicht over het grote verdriet van Maria om haar gekruisigde zoon. Dit Stabat Mater is door veel componisten op muziek gezet. Deze  werken worden vaak in de passietijd uitgevoerd. 

Dvořák componeerde zijn Stabat Mater in een periode waarin hij ook zelf persoonlijk werd getroffen door een groot verdriet. Kort na elkaar stierven zijn drie zeer jonge kinderen. Dvořák zocht steun in zijn geloof. De muziek vertelt ons van groot universeel verdriet, maar ook van hoop, hoop op het paradijs. Met het Stabat Mater zou Dvořák internationaal doorbreken.

Dvořáks Stabat Mater is gecomponeerd voor een grote bezetting, dat was in zijn tijd in de mode. Ook wij hebben gekozen voor een grote bezetting. Het koor is uitgebreid met een groot aantal ervaren projectzangers en de begeleiding wordt verzorgd door een groot symfonisch orkest. De uitvoering vindt plaats in de sfeervolle St. Aloysiuskerk met zijn geweldige akoestiek. We verwachten veel van dit concert zien uw komst graag tegemoet. 

 

Stabat Mater van Antonín Dvořák

Uitvoerenden

Bauwien van der Meer – Sopraan
Ruth Willemse – Alt
Erik Slik – Tenor
Philip Barkhudarov – Bas
Utrechtse Oratorium Vereniging
Het Promenade Orkest
Dirigent: Roel Vogel

Plaats en tijd

Vrijdag,12 april 2019, 20:00 uur
St. Aloysiuskerk, Adriaen van Ostadelaan 2, Utrecht
De kerk is open vanaf 19:30 uur
NB: Er is geen garderobe in de kerk

Login formulier

Toegang tot het Ledenportaal

Uw privacy

Bij elk bezoek aan onze site wordt automatisch uw (tijdelijke) ip-adres herkend en zo mogelijk de site of e-mail van herkomst. Wij bewaren en gebruiken deze gegevens niet als individuele (persoons)gegevens, maar alleen om de navigatie en bezochte pagina's van onze site te analyseren om hiermee de bekendheid, functionaliteit en inhoud van onze site (en e-mails) te kunnen verbeteren. Om onze dienstverlening te optimaliseren worden via onze site in zeer beperkte mate zogenaamde cookies op uw computer geplaatst. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat u bij een bezoek aan onze site niet herhaaldelijk dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Deze gegevens blijven op uw eigen computer en worden door ons niet voor andere doeleinden gebruikt. Overigens is hetgeen in cookies wordt opgeslagen mede afhankelijk van uw eigen browserinstellingen.

E-mailadressen

Wij bewaren en gebruiken uitsluitend e-mail adressen die rechtstreeks aan ons worden opgegeven of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt. Wij gebruiken een e-mail adres alleen waarvoor dit aan ons is opgegeven en voor zover daarvoor ook toestemming is verleend. Deze toestemming is te allen tijde weer in te trekken via onze site of door dit op een andere wijze aan ons mee te delen. Wij verstrekken nooit e-mail adressen aan derden t.b.v. commerciële doeleinden.
Als u wenst te reageren op ons privacybeleid of als u vindt dat onze site of ons handelen hiermee niet in overeenstemming is, vragen wij u contact met ons op te nemen.

Reageren

In het geval dat wij uw informatie willen gaan gebruiken voor doeleinden, die (nog) niet zijn voorzien in dit privacybeleid, zullen wij dit vooraf meedelen, zodat u uw toestemming hieraan kunt onthouden. Op verzoek verlenen wij aan u toegang tot alle informatie die wij van u vasthouden en bieden wij u de mogelijkheid om eventuele onjuiste gegevens te corrigeren. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen.
U kunt reageren door een e-mail te versturen naar het secretariaat.