vrijdag 22 november 2019

Muzikale leiding

Roel VogelDe Utrechtse Oratorium Vereniging staat onder muzikale leiding van dirigent Roel Vogel.

Roel studeerde Schoolmuziek aan het Conservatorium in Utrecht. Hij vervolgde zijn studie met de opleiding Koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij de hoofdvakdocenten Jos van Veldhoven en Jos Vermunt. Zijn diploma behaalde hij met een, in samenwerking met Michiel de Regt, zelf ontwikkelde muziektheaterproductie.

Roel volgde cursussen (o.a. de Kurt Thomas Cursus) bij onder meer Rob Vermeulen, Daniel Reuss, Hans Leenders, Daan Admiraal, José Esandi en Micha Hamel. Hij volgde een masterclass van Tonu Kaljuste waarbij hij het Nederlands Kamerkoor dirigeerde.

Roel is vaste dirigent van het Klein Operakoor Wilhelminapark (Utrecht), de Utrechtse Oratorium Vereniging en het Leeuwenbergh Vocaal Ensemble (Utrecht). Als vakleerkracht muziek is hij verbonden aan de Vrije School Utrecht.

Begeleiding

Arjen BerendsTijdens koorrepetities is Arjen Berends de vaste begeleider van de Utrechtse Oratorium Vereniging.

Arjen studeerde schoolmuziek aan het Utrechts Conservatorium en een aantal jaar klassiek piano bij Henk Ekkel en Martyn van den Hoek. Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag voltooit hij de studie Theorie der muziek bij onder anderen Paul Scheepers, Ineke Kien-Vermaas en Diderik Waagenaar.

Arjen is een veelgevraagd pianist/repetitor van toonkunst- en oratoriumkoren. Hij werkte samen met dirigenten als Oane Wierdsma, Johan van de Camp, Dick Dijk, Joop Schets, Hans Lamers, Louis Buskens, Béni Csillag en Iassen Raykov. Hij werkte jarenlang als pianist bij Toonkunstkoor Caecilia in Zwolle; van 2011 tot 2016 is hij als pianist betrokken bij de Kurt Thomas Cursus in Utrecht.

Als docent muziektheorie en arrangeren is hij werkzaam aan het Utrechts conservatorium; aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag doceert hij Theorie der muziek. Met ingang van seizoen 2019-2020 is Arjen vaste begeleider-repetitor van Toonkunstkoor Amsterdamen de Utrechtse Oratorium Vereniging.