logo gloed

zondag 15 september 2019
Letters

Muzikale leiding

Roel VogelDe Utrechtse Oratorium Vereniging staat onder muzikale leiding van dirigent Roel Vogel.

Roel studeerde Schoolmuziek aan het Conservatorium in Utrecht. Hij vervolgde zijn studie met de opleiding Koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij de hoofdvakdocenten Jos van Veldhoven en Jos Vermunt. Zijn diploma behaalde hij met een, in samenwerking met Michiel de Regt, zelf ontwikkelde muziektheaterproductie.

Roel volgde cursussen (o.a. de Kurt Thomas Cursus) bij onder meer Rob Vermeulen, Daniel Reuss, Hans Leenders, Daan Admiraal, José Esandi en Micha Hamel. Hij volgde een masterclass van Tonu Kaljuste waarbij hij het Nederlands Kamerkoor dirigeerde.

Roel is vaste dirigent van het Klein Operakoor Wilhelminapark (Utrecht), de Utrechtse Oratorium Vereniging en het Leeuwenbergh Vocaal Ensemble (Utrecht). Als vakleerkracht muziek is hij verbonden aan de Vrije School Utrecht.


Begeleiding

Eric NoyaTijdens koorrepetities is Eric Noya. de vaste begeleider van de Utrechtse Oratorium Vereniging. Hij werd in 1957 geboren in een muzikale familie. Vader Frank Noya was contrabassist en speelde onder andere bij de Film van Ome Willem, de Late Late Lien Show, Paul van Vliet en bij talloze musicals en jazzcombo's.
Eric studeerde vanaf 1974 aan het Sweelinck Conservatorium bij Else Kley-Krijgsman en Jan Wijn, bij wie hij ook afstudeerde in 1979. Sindsdien concerteert hij regelmatig met koren zoals het Purmerends Gemengd Koor, het Utrechts Opera Koor, de Utrechtse Oratorium Vereniging en talloze andere koren in het land. Hij begeleidt ook solisten en is actief in diverse ensembles.

Eric overleed zeer onverwachts op 18 april 2019. Met grote verslagenheid hebben wij daarvan kennis genomen. Eric heeft vanaf 2001 op zeer bekwame wijze ons koor tijdens de repetities begeleid en heeft zo aanzienlijk bijgedragen aan de kwaliteit van onze concerten. Ook begeleidde Eric ons bij een aantal concerten. Zingen met Eric achter de vleugel was een waar genoegen.  We zullen hem erg missen. Onze gedachten zijn bij zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen.

Login formulier

Toegang tot het Ledenportaal

Uw privacy

Bij elk bezoek aan onze site wordt automatisch uw (tijdelijke) ip-adres herkend en zo mogelijk de site of e-mail van herkomst. Wij bewaren en gebruiken deze gegevens niet als individuele (persoons)gegevens, maar alleen om de navigatie en bezochte pagina's van onze site te analyseren om hiermee de bekendheid, functionaliteit en inhoud van onze site (en e-mails) te kunnen verbeteren. Om onze dienstverlening te optimaliseren worden via onze site in zeer beperkte mate zogenaamde cookies op uw computer geplaatst. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat u bij een bezoek aan onze site niet herhaaldelijk dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Deze gegevens blijven op uw eigen computer en worden door ons niet voor andere doeleinden gebruikt. Overigens is hetgeen in cookies wordt opgeslagen mede afhankelijk van uw eigen browserinstellingen.

E-mailadressen

Wij bewaren en gebruiken uitsluitend e-mail adressen die rechtstreeks aan ons worden opgegeven of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt. Wij gebruiken een e-mail adres alleen waarvoor dit aan ons is opgegeven en voor zover daarvoor ook toestemming is verleend. Deze toestemming is te allen tijde weer in te trekken via onze site of door dit op een andere wijze aan ons mee te delen. Wij verstrekken nooit e-mail adressen aan derden t.b.v. commerciële doeleinden.
Als u wenst te reageren op ons privacybeleid of als u vindt dat onze site of ons handelen hiermee niet in overeenstemming is, vragen wij u contact met ons op te nemen.

Reageren

In het geval dat wij uw informatie willen gaan gebruiken voor doeleinden, die (nog) niet zijn voorzien in dit privacybeleid, zullen wij dit vooraf meedelen, zodat u uw toestemming hieraan kunt onthouden. Op verzoek verlenen wij aan u toegang tot alle informatie die wij van u vasthouden en bieden wij u de mogelijkheid om eventuele onjuiste gegevens te corrigeren. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen.
U kunt reageren door een e-mail te versturen naar het secretariaat.