logo gloed

vrijdag 29 mei 2020
Letters

UOV concert: Petite Messe Solennelle van Rossini

Petite Messe Solennelle van Rossini

Op vrijdag 29 november a.s. voeren wij de verfijnde Petite Messe Solennelle van Gioachino Rossini uit in de prachtige St. Aloysiuskerk in Utrecht-oost.

De Petite Messe Solennelle is een bijzonder stuk. In de eerste plaats omdat de mis geschreven is door een componist uit de operatraditie. Dat is merkbaar, het werk kent beslist enige operatrekjes.
Ook bijzonder is de inzet van een harmonium in de begeleiding. In de protestants-christelijke traditie kennen we dit instrument vooral als surrogaatorgel voor de begeleiding van zang in kleine kring. In de Petite Messe Solennelle maken we kennis met de rijke mogelijkheden van dit instrument.

Wij zijn verheugd deze mis uit te voeren zoals Rossini het bedoeld heeft: begeleid door piano en harmonium, vocaal ondersteund door een solistenkwartet en uitgevoerd in een kerk. Wij bieden het publiek de kans deze speelse en lichtvoetige mis in één van de fraaiste Utrechtse concertlocaties te ervaren.
De Petite Messe Solennelle is zeker geen ‘kleine’ mis. Ze duurt ruim anderhalf uur. ‘Petite’ slaat dan ook meer op de muzikale begeleiding van harmonium en piano.
Rossini componeerde een vitaal en feestelijk muziekstuk, een vrolijke mis met operatrekjes.

Uitvoerenden

Anouk Antonissen – Sopraan
Emilie Wijers – Alt
Francis Ng – Tenor
Jouke Wijmenga – Bas
Klaas Trapman – Harmonium
Arjen Berends – Piano
Utrechtse Oratorium Vereniging

Muzikale leiding - Roel Vogel

Plaats en Tijd

Vrijdag, 29 november 2019, 20:00 uur
St. Aloysiuskerk, Adriaen van Ostadelaan 2, Utrecht
De kerk is open vanaf 19:30 uur
NB:Er is geen garderobe in de kerk

Toegangskaarten en Programmaboekje

Toegangskaarten: € 25,-, jongeren tot 25 jaar € 12,50, programmaboekje € 2,- .

Verkoop toegangskaarten 

- Plato, Voorstraat 35, Utrecht
- Sjofar Boek en Muziek, Korte Elisabethstraat 7, Utrecht
- Kaarten kunnen nog gereserveerd worden door middel van een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De kaarten zullen dan klaarliggen bij de ingang van de kerk en kunnen daar contant, er is geen pinautomaat, betaald worden.
en
- op 29 november bij de ingang van de kerk, à contant, er is geen pinautomaat in de kerk.

Wij nodigen u van harte uit dit concert mee te maken en verheugen ons op uw komst 29 november a.s.! 

Meer over Rossini kunt u hier lezen, meer over de Petite Messe Solennelle hier.

Login formulier

Toegang tot het Ledenportaal

Uw privacy

Bij elk bezoek aan onze site wordt automatisch uw (tijdelijke) ip-adres herkend en zo mogelijk de site of e-mail van herkomst. Wij bewaren en gebruiken deze gegevens niet als individuele (persoons)gegevens, maar alleen om de navigatie en bezochte pagina's van onze site te analyseren om hiermee de bekendheid, functionaliteit en inhoud van onze site (en e-mails) te kunnen verbeteren. Om onze dienstverlening te optimaliseren worden via onze site in zeer beperkte mate zogenaamde cookies op uw computer geplaatst. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat u bij een bezoek aan onze site niet herhaaldelijk dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Deze gegevens blijven op uw eigen computer en worden door ons niet voor andere doeleinden gebruikt. Overigens is hetgeen in cookies wordt opgeslagen mede afhankelijk van uw eigen browserinstellingen.

E-mailadressen

Wij bewaren en gebruiken uitsluitend e-mail adressen die rechtstreeks aan ons worden opgegeven of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt. Wij gebruiken een e-mail adres alleen waarvoor dit aan ons is opgegeven en voor zover daarvoor ook toestemming is verleend. Deze toestemming is te allen tijde weer in te trekken via onze site of door dit op een andere wijze aan ons mee te delen. Wij verstrekken nooit e-mail adressen aan derden t.b.v. commerciële doeleinden.
Als u wenst te reageren op ons privacybeleid of als u vindt dat onze site of ons handelen hiermee niet in overeenstemming is, vragen wij u contact met ons op te nemen.

Reageren

In het geval dat wij uw informatie willen gaan gebruiken voor doeleinden, die (nog) niet zijn voorzien in dit privacybeleid, zullen wij dit vooraf meedelen, zodat u uw toestemming hieraan kunt onthouden. Op verzoek verlenen wij aan u toegang tot alle informatie die wij van u vasthouden en bieden wij u de mogelijkheid om eventuele onjuiste gegevens te corrigeren. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen.
U kunt reageren door een e-mail te versturen naar het secretariaat.