vrijdag 22 november 2019

Petite Messe Solennelle van Rossini

Op vrijdag 29 november a.s. voeren wij de verfijnde Petite Messe Solennelle van Gioachino Rossini uit in de prachtige St. Aloysiuskerk in Utrecht-oost.

De Petite Messe Solennelle is een bijzonder stuk. In de eerste plaats omdat de mis geschreven is door een componist uit de operatraditie. Dat is merkbaar, het werk kent beslist enige operatrekjes.
Ook bijzonder is de inzet van een harmonium in de begeleiding. In de protestants-christelijke traditie kennen we dit instrument vooral als surrogaatorgel voor de begeleiding van zang in kleine kring. In de Petite Messe Solennelle maken we kennis met de rijke mogelijkheden van dit instrument.

Wij zijn verheugd deze mis uit te voeren zoals Rossini het bedoeld heeft: begeleid door piano en harmonium, vocaal ondersteund door een solistenkwartet en uitgevoerd in een kerk. Wij bieden het publiek de kans deze speelse en lichtvoetige mis in één van de fraaiste Utrechtse concertlocaties te ervaren.
De Petite Messe Solennelle is zeker geen ‘kleine’ mis. Ze duurt ruim anderhalf uur. ‘Petite’ slaat dan ook meer op de muzikale begeleiding van harmonium en piano.
Rossini componeerde een vitaal en feestelijk muziekstuk, een vrolijke mis met operatrekjes.

Uitvoerenden

Anouk Antonissen – Sopraan
Emilie Wijers – Alt
Francis Ng – Tenor
Jouke Wijmenga – Bas
Klaas Trapman – Harmonium
Arjen Berends – Piano
Utrechtse Oratorium Vereniging

Muzikale leiding - Roel Vogel

Plaats en Tijd

Vrijdag, 29 november 2019, 20:00 uur
St. Aloysiuskerk, Adriaen van Ostadelaan 2, Utrecht
De kerk is open vanaf 19:30 uur
NB:Er is geen garderobe in de kerk

Toegangskaarten en Programmaboekje

Toegangskaarten: € 25,-, jongeren tot 25 jaar € 12,50, programmaboekje € 2,- .

Verkoop toegangskaarten

Online via dit bestelformulier

en
- Plato, Voorstraat 35, Utrecht
- Sjofar Boek en Muziek, Korte Elisabethstraat 7, Utrecht
- via de leden
en
- op 29 november bij de ingang van de kerk, à contant, er is geen pinautomaat in de kerk.

Wij nodigen u van harte uit dit concert mee te maken en verheugen ons op uw komst 29 november a.s.!

Meer over Rossini kunt u hier lezen, meer over de Petite Messe Solennelle hier.